Elismerés a legjobbaknak

Szabadszentkirályi Óvoda

type your text for first image here

Bükkösdi Áltlános Iskola

type your text for second image here

Szentlőrinci Kistérségi Oktatási Központ

type your text for third image here

Siklósi Városi Könyvtár

type your text for 4th image here

Kozármislenyi Általános Iskola

type your text for 5th image here

Sellyei Termálfürdő

type your text for 6th image here

Elismerés a legjobbaknak Nyomtatás E-mail


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Siklós Városi Elnöksége évről évre szakmai díjakkal ismeri el a térség gazdasági életében, a szakember-utánpótlás nevelésében, valamint az idegenforgalom fellendítésében jelentős szerepet vállalók tevékenységét.

Ebben az esztendőben a Siklós és térsége gazdasági fejlődését elősegítő munkássága elismeréseként Than Károly díjat vehetett át Orlovics Gyula, a sellyei O és R Építőipari Kft. ügyvezetője.

- Harminc esztendeje vezetőként dolgozom, nagyon meglepett, hogy nekem ítélték ezt a díjat - mondja id. Orlovics Gyula.

Egy évtizeden át a Sellyei Víztársulat élén állt, majd megszűnéséig a Harkányi Költségvetési Üzemet vezette. Egy volt kollégájával közösen hozta létre 1995-ben az O és R Építőipari céget, amely a mai napig 140 sellyei és a környék huszonhét településen élő embernek ad munkát.

- Amikor megszűnt az állami cég, amelyet vezettem, akkor elsőként egy saját bt.-ét hoztam létre - folytatja tovább beszélgetésünket. - Aztán rá négy évre alapítottuk meg a kft.-t, amelyben a két megszűnt cég - víztársulat, költségvetési üzem - dolgozóit foglalkoztattuk tovább, s akik a mai napig együtt dolgoznak velünk. Többen ma már nyugdíjba mentek közülük, helyükre fiatalok érkeztek. Az építőiparban mondhatni ritkaságnak számít az is, hogy a munkákat a saját szakembereinkkel végezzük el, s a velünk együttműködő - épületgépész, villanyszerelő - alvállalkozók is több évtizede a partnereink.

A szakmával nem rendelkező dolgozóik részére a munkaügyi központtal együttműködve kőműves és ács OKJ-s képzést szerveztek, az ehhez kapcsolódó gyakorlati oktatás a cégnél folyt.

Forrás: http://www.pbkik.hu

Eredeti cikk: Elismerés a legjobbaknak